ALBLASSERDAM – De komende maanden gaan de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) intensiever handhaven op fout geparkeerde auto’s in heel Alblasserdam. Auto’s die gevaarlijk of hinderlijk in de weg staan, worden direct beboet. Dat geldt ook voor auto’s die op de stoep of in een plantsoen staan geparkeerd. In wijken waar de parkeerdruk hoog is, zullen eerst waarschuwingen worden uitgedeeld. Tegelijkertijd onderzoekt de gemeente wat er aan deze parkeerdruk gedaan kan worden. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Ook gaan de BOA’s handhaven op aanhangwagens en caravans op de openbare weg. Bedrijfsbussen die gevaarlijk of hinderlijk in de weg staan, krijgen een bekeuring. Situaties waarin auto’s en bedrijfsbussen fout geparkeerd staan leveren vaak problemen op in de (verkeers)veiligheid. Vooral voetgangers en spelende kinderen hebben er last van als zij tussen fout geparkeerde auto’s en bedrijfsbussen moeten oversteken en spelen. Met het bekeuren van de foutparkeerders wil de gemeente deze onveiligheid aanpakken.

Naar aanleiding van de onderstaande reacties is een nieuwe poll geplaatst. U kunt hier de komende week uw mening geven over het parkeergedrag van de Alblasserdam. Stemmen kan rechtsboven onder het kopje “uw mening”.