ALBLASSERDAM – Een groep Alblasserdamse muzikanten die betrokken is bij het jongerenwerk wil een eigen clip uitbrengen in strijd tegen de overheidsbezuinigingen. Het is volgens de rappers van groot belang dat er de komende jaren niet bezuinigd wordt op jongeren. “Wij zijn de toekomst. Vandaag bezuinigen is morgen afsluiten,” meent Harun Karaslan die onder artiestennaam H-Pokoe optreedt en in de clip een gedeelte rapt. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De Alblasserdammers zijn deze maand gestart met het maken van clip onder leiding van jongerenopbouwwerker Steven Emanuel. De (hobby)artiesten, te weten: Lesley Wijninga (Kelvin Starz), Harun Karaslan (H-pokoe), Patrick van Alphen(Patwax), Reinier Veldman(Christian D.), Bas (A.K.) en Marco Toom (Marco Polo) willen met hun clip duidelijk maken dat het nieuwe kabinet op het jongerenwerk niet mag bezuinigen. “We weten nog niet precies of en hoeveel er bezuinigd gaat worden, maar de clip is preventief bedoeld. Hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen,” aldus Emanuel.

Tijdens het interview rappen de muzikanten om de beurt een gedeelte. Allen hebben hun persoonlelijke verhaal verwerkt in de rap. De boodschap is duidelijk: het jongerenwerk is te belangrijk om op te bezuinigen. “Gooi daarom je vuisten in de lucht,” rapt één van de jongeren.

Volgens DJ Lesley Wijninga is het niet toevallig dat er gekozen is voor muziek: “Muziek verbroederd. Ik vind gewoon dat iedereen een kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. Mensen die anders op straat zouden belanden kunnen nu nog bij het JIP (jongeren informatie punt)  terecht, maar wat als daar geen geld meer voor is? Het is dus enorm belangrijk dat er voldoende geld beschikbaar blijft voor jongeren.”

Wat er precies met de gemaakte clip gaat gebeuren is nog niet bekend. “Desnoods gaan we het in Den Haag aanbieden,” vindt Bas. 6 november worden de beeldopnames gemaakt, het geluid dat inmiddels voor een groot deel is opgenomen door Lesley, wordt er daarna onder gemonteerd. Reinier verzorgt de beats in het nummer. Het nummer gaat hoogstwaarschijnlijk het ‘078-pleidooi’ heten.