ALBLASSERDAM – Veertien pedagogisch medewerksters van Wasko Kinderopvang hebben woensdagmiddag 27 oktober een certificaat ontvangen uit handen van wethouder Ad Cardon. Marvin Visser van Sportservice Zuid-Holland heeft, in opdracht van de gemeente Alblasserdam de dames opgeleid tot trainers voor ‘beweegkriebels’. Dit is een cursus om kinderen tussen 0 en 4 jaar met allerlei beweegspelletjes in aanraking te laten komen. Volgens Visser waren het bijzonder leuke lessen waarbij de gekste dingen werden gedaan. “We speelden voor olifant, bekogelde docenten en hadden heel veel beweegplezier. Zo werd geleerd dat simpele spelletjes soms heel erg nuttig kunnen zijn,” aldus Visser. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Verder benadrukte Visser dat er wel een verantwoordelijkheid rust op de gediplomeerden: “Jullie zijn de eerste beweegkriebelaars in de Alblasserwaard en zijn daarmee onze ambassadeurs. We hopen dat jullie de noodzaak van het bewegen kunnen doorgeven aan de ouders van de kinderen. Zij spelen namelijk de belangrijkste rol in het leven van een kind,” zei Visser.

De uitreiking werd gedaan bij de kinderopvang aan de Esdoornlaan.