ALBLASSERDAM – Een loze brandmelding in ouderencomplex De Wielen aan de Rijnstraat in Alblasserdam heeft vrijdagavond 22 oktober geleid tot een ontruiming en nieuwe inzichten bij een echte calamiteit. Rond 21.00 uur begon het brandalarm in het complex te loeien, nadat er wat eten was aangebrand. Direct daarna werden tientallen mensen, sommigen met hun huisdier in de hand, naar de hal van het gebouw geëvacueerd. Daar bleek dat de deur, die normaal automatisch open gaat, uitgeschakeld te zijn. Dat tot grote ergernis van een van de werknemers in het Multifunctioneel Centrum. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“Ik snap wel dat de deuren afgesloten worden. Anders komt er te veel zuurstof bij de brand, maar mensen moeten natuurlijk nog wel het gebouw uit kunnen komen. Nu moet eerst de deur met de handen open getrokken worden en ik denk niet dat alle ouderen dat zomaar één, twee, drie doen. Ik ga dus maandag bij de leiding hierover vragen stellen,” aldus de medewerker.

Een bezoeker die net bij zijn ouders op bezoek was geweest, liep letterlijk tegen een ander probleem op. “Ik wilde het pand verlaten, maar de deuren zaten op slot. Naast de deur zat een ruit, maar ik dacht dat dit de doorgang was, dus ik knalde bovenop het glas. Eigenlijk zouden ze er stickers op moeten plakken, want dit is toch best gevaarlijk,”  klaagde de man.

Nadat de oorzaak was ontdekt, werd de stroom weer ingeschakeld en het loeiende alarm uitgeschakeld.