ALBLASSERDAM – Aanstaande maandag wordt door Staatsbosbeheer nieuwe waarschuwingsposters opgehangen bij het Alblasserbos. Dat meldt Harm Blok, boswachter van het gebied bij Alblasserdam. Hij doet dit naar aanleiding van het nieuws dat twee honden zijn overleden na het eten van gif. “Op dit moment hangen er al posters, waarop we adviseren de honden aan de lijn te houden. Dat is namelijk de enige oplossing. Op die manier kunnen mensen veel beter zien wat hun hond eet, maandag wordt dit uitgebreid met meer informatie en een telefoonnummer.” Verder meldt Blom dat het bos wekelijks door Staatsbosbeheer wordt gecontroleerd op eventueel vergiftigd voedsel. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“Bij deze controles hebben we niets kunnen aantreffen. Het enige dat we dus weten is dat er twee honden, die niet aangelijnd waren, gif hebben gegeten. Welk gif dat is geweest, weten wij ook niet. Daarom vragen we mensen zeer alert te zijn op ongewone dingen die ze tegenkomen in het bos. Als ze iets niet vertrouwen kunnen zij me bellen. Maandag hang ik posters op met uitgebreide informatie en een telefoonnummer,” aldus Blom.

Eerder deze week stond over dit onderwerp ook al een verhaal op deze site. Dit verhaal kunt u hier terug lezen:

https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2010/10/21/twee-honden-overleden-na-eten-van-gestrooid-gif-in-alblasserbos/comment-page-1/