OUD-ALBLAS – Een 35-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van donderdag op vrijdag 22 oktober met de gloednieuwe auto van zijn vriendin gecrasht en vervolgens op de vlucht geslagen. Het ongeval gebeurde rond 00.45 uur ter hoogte van Kooiwijk in Oud-Alblas toen de man in een flauwe bocht op een steen reed. Door de botsing begon de auto te schuiven en kwam op zijn kant tot stilstand. In eerste instantie werd de situatie zo ernstig ingeschat, dat naast de brandweer van Oud-Alblas en Alblasserdam ook de artsen van het traumateam uit Rotterdam werden ingeschakeld. Al snel bleek de ernst mee te vallen. De Alblasserdammer en 40-jarige eigenaresse van de auto uit Papendrecht, die als passagier meereed bleven op een zere enkel bij de man na, ongedeerd. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

 Terwijl de vrouw nog in de auto zat, nam de bestuurder direct de benen naar Alblasserdam. Buurtbewoners hebben de vrouw uit de auto geholpen. Hoe het precies gegaan is weet de Papendrechtse niet meer: “Ik was met mijn minnaar op pad geweest. Ik had wel wat gedronken, maar hij niet zo veel. Toen we door de bocht gingen, vlogen we opeens op z’n kant en m’n vriend is er gelijk vandoor gegaan. De auto was net twee maanden oud. Ik weet niet hoe ik dit ga uitleggen aan mijn andere vriend,” aldus de veertiger.

Nadat de auto weer op vier wielen werd geduwd, is deze weggesleept. De politie wist de bestuurder even later in zijn woning aan het Van Nesplantsoen aan te houden. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed achter het stuur had gezeten. Ook bleek hij een rijontzegging te hebben en een aantal geldboetes te hebben openstaan. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Overigens is de trekker die te zien is op de foto niet betrokken bij het ongeval. Het voertuig was van één van de brandweerlieden van het korps uit Oud-Alblas. De man woonde dicht in de buurt en wist met zijn trekker de plaats van het incident goed te verlichten.

Grotere kaart weergeven