ALBLASSERDAM – Deze maand zijn ten minste twee honden overleden na het eten van giftig voedsel in het Alblasserbos. Veel baasjes durven niet meer met hun viervoeter het bos in, omdat het erg onduidelijk is waar de dieren nu precies aan dood gegaan zijn. Staatsbosbeheer heeft onlangs waarschuwingen aan het begin van het bos opgehangen om mensen er op te attenderen. Er wordt aangeraden de hond aan de lijn te houden, zodat herhaling voorkomen wordt. Maar wat de exacte oorzaak is weet niemand. “Zou er weer iemand gif gestrooid hebben? Dat is al vaker gebeurd in Alblasserdam door iemand die een hekel heeft aan honden,” opperde een Alblasserdammer bij het zien van de posters. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Al de hele week is bij Staatsbosbeheer niemand in staat te vertellen wat er nu precies aan de hand is. De beheerder die het moet weten is namelijk telefonisch onbereikbaar. Bij dierenkliniek De Waard in Alblasserdam is ook niet meer informatie dan het bovenstaande. “Wij weten alleen dat er honden doodgegaan zijn na het eten van gif, verder weten wij niets. Ook wij zitten te wachten op antwoord van Staatsbosbeheer. Wij zouden graag in contact komen met mensen die meer weten en misschien ook een zieke hond hebben gehad na een wandeling in het bos,” aldus een woordvoerster van de kliniek.

De verschijnselen schijnen te zijn: donkerrode/paarse tong en buikkrampen. Zodra er meer informatie beschikbaar is, wordt dit gepubliceerd op deze site. Het is overigens niet uitgesloten dat de honden bestrijdingsmiddelen gegeten hebben.