ALBLASSERDAM – Het Multi Functioneel Centrum in Alblasserdam, dat meestal wordt afgekort met het MFC, is donderdagmiddag 21 oktober onofficieel geopend. De middag was vooral bedoeld voor Drechtwerkers die met familie en vrienden een rondleiding door het nieuwe gebouw aangeboden kregen. Sociaal-wethouder Ad Cardon, Drechtwerkdirecteur Marco Wilke en projectleider Ingrid Willems hielden korte toespraken waarin vooral naar voren kwam dat zowel de gemeente als Drechtwerk erg blij is met het project. De medewerkers van Drechtwerk zorgen voor onder andere de schoonmaak, de koffie en receptie. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Het Multi Functioneel Centrum is een nieuw gebouw van twee verdiepingen waar verschillende organisaties zijn gehuisvest. Op de bovenste verdieping is basisschool ’t Nokkenwiel te vinden. Verder is er onder andere in het gebouw de kinderopvang Wasco en worden er ruimtes gehuurd door Syndion, Rivas, Waardeburgh de Grote Rivieren. De medewerkers van Drechtwerk zorgen voor de exploitatie van het gebouw. Zij zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak, het beheren en exploiteren van het restaurant, het bemannen van de receptie en het verzorgen van conciërgewerkzaamheden.

Enthousiast
Indien mogelijk volgen ze een praktijkopleiding via het Wellantcollege gericht op de taken waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Het MFC-project is opgezet om, daar waar mogelijk, medewerkers na een leer- en opleidingstraject van één tot anderhalf jaar door te laten stromen naar een reguliere baan op basis van detachering of begeleid werken. En….. één ding is zeker, het team is enorm enthousiast over deze nieuwe kans en enorm gemotiveerd om bij het MFC aan de slag te gaan.

Directeur van de koffie
Johan Rozendaal is de vaste koffiebediende. “Ik ben directeur van de koffie en schenk in dit gebouw heerlijke koffie voor de mensen.” En juist dat is volgens directeur Marco Wilke een goed voorbeeld hoe mensen zich bij dit project voelen: “Het is hier kleinschalig, mensen voelen zich op hun gemak en het is hier gezellig. Op deze manier komen mensen van Drechtwerk goed tot hun recht.”

Drechtwerkers binnen grenzen van Alblasserdam houden
Wethouder Cardon noemde het een “erg goed project”. “Ik pleit er al jaren voor om mensen van Drechtwerk binnen Alblasserdam te houden. We hebben er niets aan als ze naar Dordrecht gestuurd worden en in een groot gebouw terecht komen. Ik wil kijken of we deze  mensen voor meer klussen in kunnen zetten.” Cardon noemde hierbij als voorbeeld het zout strooien in de winter tegen de gladheid. “Misschien kunnen de mensen van Drechtwerk hierin wel een rol gaan spelen,” aldus Cardon.

Rondleiding
Na de toespraken heeft een aantal mensen van Drechtwerk een rondleiding gegeven door het gloednieuwe gebouw aan de Rijnstraat/Maasplein. Naar verwachting wordt het gebouw in november officieel geopend.