ALBLASSERDAM – Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest organiseert de Bibliotheek A tot Z in vestiging Alblasserdam een tweetal literaire activiteiten. Op woensdag 27 oktober vertelt auteur Marjan Berk over en leest zij voor uit eigen werk. Verder zijn leesliefhebbers ’s ochtends op 10 november van harte welkom bij een gezamenlijke leesclub en een filmvertoning. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Marjan Berk
Marjan Berk werd op 11 juli 1932 geboren te Zeist. Zij woonde dertien jaar lang in Amersfoort, drie jaar in Utrecht en verhuisde vervolgens naar de hoofdstad. Berk was lange tijd werkzaam in de wereld van cabaret, musical, toneel, radio en televisie. Na lange tijd werkzaam te zijn geweest in cabaret, musical, toneel, radio en televisie verscheen in 1980 het eerste boek van Marjan Berk: het Bezuinigings-kookboek, dat ze samen met Jeroen Krabbé samenstelde. Hierna volgden meer dan twintig boeken, waaronder kinderboeken. Verder schrijft Marjan Berk columns in Margriet, het Algemeen Dagblad en het Utrechts Nieuwsblad. Enkele van haar boeken – De feminist, Nooit meer slank, De dag dat de mayonaise mislukte, Motormama, Rook in de ribben en De zelfvergrootster – werden vertaald in het Duits en gepubliceerd door de gerenommeerde uitgeverij Rohwolt. In de boeken Nooit te oud! En Oud is in, Opa en Omaboeken en de trilogie Toen de wereld jong, staat ouder worden centraal. Marjan Berk schrijft vanuit het perspectief van ouderen en laat graag de ondernemende kant van senioren zien. Ook was ze ambassadrice van het Internationaal Ouderenjaar.

Op woensdag 27 oktober vertelt Berk van 20.00 – 22.00 uur over en leest zij voor uit haar eigen werk. Daarbij besteedt zij aandacht aan de thematiek van Nederland Leest en het boekje de Grote Zaal dat dit jaar tijdens Nederland Leest centraal staat: ouder worden en zijn. Na afloop bestaat de mogelijkheid om bij de boekentafel van boekhandel de Krekel uw boek door Marjan Berk te laten signeren. Kaarten à € 5 voor leden en € 6 voor niet-leden zijn te koop in vestiging Alblasserdam en te reserveren op www.debibliotheekatotz.nl.

Boekenbios + gezamenlijke leesclub
Op woensdag 10 november brengt vestiging Alblasserdam een ochtendvullend programma voor leesliefhebbers.
Na een inloop met koffie start het programma om 10.00 uur met een filmvertoning. Tot 11.50 uur kunt u kijken naar een ontroerende en meeslepende film die aansluit op de thematiek van het boekje de Grote Zaal. Hierna nodigt Lies Prince, domeinspecialist senioren, u uit om onder het genot van een hapje en een drankje samen in gesprek te gaan over de film en het boekje de Grote Zaal, dat de Bibliotheek A tot Z van 22 oktober t/m 19 november gratis uitdeelt aan haar leden. Kaarten à € 2,5 voor leden en € 3,5 voor niet-leden zijn verkrijgbaar in vestiging Alblasserdam en kunt u reserveren op www.debibliotheekatotz.nl.