ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 oktober op de Dam vijf aanhoudingen van jongeren tussen de 17 en 22 jaar uit Alblasserdam verricht. Zij maakten onderdeel uit van een groep uitgaande jongeren die zich, veelal onder invloed van alcohol, zeer luidruchtig gedroegen en veel overlast voor de buurt veroorzaakte. Na sluitingstijd van de horeca ontstond er een opstootje in de groep waarbij de jongeren door de agenten werden gevorderd het uitgaansgebied te verlaten. Vijf jongens gaven hieraan geen gehoor, beledigden agenten en bleven zich in dronken toestand luidkeels verzetten tegen de politie. Twee van hen maakten het wel heel bont. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Een 22-jarige man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waarbij zijn 2 jaar jongere broer de agent van achteren tegen het hoofd sloeg.  De agenten moesten hun wapenstok gebruiken om hen uiteindelijk te kunnen aanhouden. Met behulp van de preventieve aanwezigheid van twee politiehonden keerde de rust weer. De honden hoefden hierbij niet daadwerkelijk in actie te komen. In de afgelopen weken is er meerdere keren sprake geweest van vechtpartijen in het uitgaansgebied op de Dam. De politie tolereert dit niet en pakt de overlast wanneer nodig hard aan.