ALBLASSERDAM – Dankzij een voorspoedige verkoop van de woningen uit fase 1 van het project De Havenmeesters in Alblasserdam kan er al in december dit jaar begonnen worden met de bouw. Het project bestaat uit 34 eengezinswoningen in verschillende uitvoeringen. De eerste fase omvat dertien drielaagse herenhuizen. De tweede fase is inmiddels ook in de verkoop gegaan en bestaat uit zeven drielaagse woningen. De netto-vrij-op-naam-prijzen van de woningen uit de eerste en tweede fase lopen uiteen van 229.900 euro voor een tussenwoning tot 246.600 euro voor een hoekwoning. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De Havenmeesters ligt op het terrein van de voormalige Verolme Scheepswerf. Het is een van de nieuwe projecten in het herontwikkelingsgebied Alblasserwerf. Binnen dit gebied zijn al meerdere projecten van AM gerealiseerd, zoals De Hellingen, Rietgorspad en De Straten. Alblasserwerf ligt ten zuiden en op loopafstand van het oude centrum van Alblasserdam aan de rivier De Noord. Het streven is om het oorspronkelijk karakter van de werf te behouden. Zo zijn oude kades hersteld en worden scheepshellingen gehandhaafd.

Alblasserwerf is een ontwikkeling van Alblasserwerf CV, een samenwerking tussen AM en Volker Wessels Vastgoed. De Havenmeesters wordt ontwikkeld door AM. De woningen zijn ontworpen door Klunder Architecten in Rotterdam. De bouw is in handen van BAM Woningbouw BV.