ALBLASSERDAM – Aan een tafeltje op het grasveld bij het voormalige LTS-gebouw, later een locatie van scholengemeenschap Willem de Zwijger, is donderdagochtend 14 oktober de overeenkomst ondertekend tussen de gemeente Alblasserdam en aannemer Herkon. De Alblasserdamse wethouder Sjoerd J. Veerman en A. van Herk, algemeen directeur van Herkon, tekenden de koop –en realisatieovereenkomst voor de nieuwbouwwijk Hof en Singel. Het is de bedoeling dat het huidige, oude gebouw aan de Esdoornlaan platgegooid wordt en dat hier 68 koopwoningen voor teruggeplaatst worden. De verwachting is dat er begin 2011 een start gemaakt kan worden met fase 1 van het project. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De plannen voor het ontwikkelen van Hof en Singel werden vorig jaar november door de betrokkenen in een intentieovereenkomst vastgelegd. Na deze ondertekening heeft de gemeente het bestemmingsplan aangepast om de nieuwbouw mogelijk te maken. Daarnaast werd overleg gepleegd over de inrichting van de openbare ruimte.

Aannemer Herkon uit Hardinxveld-Giessendam wil 68 woningen bouwen verdeeld over de volgende woningtypen: 18 tussenwoningen, 8 kopwoningen, 13 twee-onder-éénkapwoningen, 8 drive-in woningen en 21 beneden –en bovenwoningen. Meer informatie over de verkoop van de wonigen is te vinden op www.hofensingel.nl.

De sloop van het voormalige LTS-gebouw en de gymzaal vindt na juli 2011 plaats.