ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam neemt op zaterdag 16 oktober de aanlegsteiger ‘Haven Zuid’ officieel in gebruik en u kunt mee. Het partyschip de Amulet zal als eerste vanaf de nieuwe aanlegsteiger in de Haven van Alblasserdam via de rivier de Noord naar Kinderdijk varen. De gasten kunnen een bezoek brengen aan het Wisboomgemaal in Kinderdijk. Na het bezoek vaart de Amulet weer terug  naar Alblasserdam. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De aanlegsteiger maakt deel uit van het project Haven Zuid en is één van de belangrijke schakels in het toeristisch knooppunt dat de gemeente Alblasserdam ontwikkelt. Ze heeft als doel het mogelijk maken van pendeldiensten over water naar de drie trekpleisters van de regio: de molens van Kinderdijk, het centrum van Dordrecht en natuurgebied de Biesbosch. In 2011 zal een aantal boten van en naar de trekpleisters gebruik maken van de steiger. De komende jaren zal het gebruik van de steiger toenemen, zeker als het transferium en het centrum voor vrije tijd op Haven Zuid gereed zijn.

 Meevaren?

Wilt u mee met deze wellicht historisch eerste ‘afvaart’, stuur dan een e-mail naar:

projecten@Alblasserdam.nl   o.v.v. boottocht 16 oktober + uw naam, het aantal personen en uw telefoonnummer.  Er zijn 100 plaatsen te vergeven. De plaatsen worden toegewezen op volgorde van aanmelding. Per gezin kunnen maximaal 5 personen (ouder dan 1 jaar) zich opgeven. U ontvangt per email bericht of u in aanmerking komt voor de vaartocht.

Vanaf 10.30 uur kunt u aan boord en om 11.00 uur zal de Amulet vertrekken. Naar verwachting bent u rond 12.30 uur weer terug in Alblasserdam. De aanlegsteiger is deze zomer gerealiseerd en bevindt zich aan het eind van het Zuiderstek,voorbij de voormalige portiersloge (naast de witte loods van Oceanco)