ALBLASSERDAM –  Christelijk kinderboekenschrijfster Berthe Verheij heeft woensdag 6 oktober een voorlees –en signeersessie gehouden in boekhandel De Schuilplaats in Alblasserdam. Zij deed dit in het kader van de van de nationale Kinderboekenweek èn in het kader van de Christelijke Kinderboekenmaand. Van 14.00 tot 16.00 uur werd er voor tientallen kinderen voorgelezen uit het boek ‘Mirt mag geen melk’. Het boek, geschreven door Verheij hoort bij de serie ‘Ik ben Mirt’. In ieder boek staat een sociaal-emotioneel thema centraal. In dit boek is dat allergie. Behalve tientallen kinderen bezocht ook burgemeester Bert Blase, met een aantal mensen uit Sered de boekwinkel. Sered is de Slowaakse zustergemeente van Alblasserdam. Klik op Lees Meer om meer foto’s te bekijken.

De boekjes van Verheij zijn bedoeld voor jonge kinderen. “Kinderen uit groep 3 kunnen het zelf lezen. Ook zijn ze goed te gebruiken als voorleesboeken voor kleuters. Speciaal aan deze serie is dat er achterin tips staan voor ouders en leerkrachten. Tips om verder te praten over de sociaal-emotionele thematiek die in de boekjes verwerkt is, maar bijvoorbeeld ook wat creatieve handreikingen. En ik heb inderdaad een expliciete christelijke boodschap erin verwerkt, omdat het christelijk gehalte van sommige kinderboeken ver te zoeken is. Ook in christelijke kinderboeken,” aldus de schrijfster.

Erik Verhagen, de manager van de boekhandel is blij met het werk van Verheij: “Ik vind het leuk dat we deze presentatie samen met Berthe aan het begin van de Kinderboekenweek konden organiseren. De boekjes passen goed bij de christelijke kinderboekenmaand.