ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 6 oktober heeft de politie een 21-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie kreeg omstreeks 16.00 uur een melding van een buurtbewoonster dat een verwarde man in de Rembrandtlaan diverse kliko’s had omgetrapt en haar en haar dochtertje met een mes had bedreigd en intimiderende bewegingen had gemaakt. Dit maakte veel indruk op de vrouw en haar dochtertje. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De man liep daarna naar de Mesdaglaan. Een groepje kinderen op de Ruysdaellaan waren getuige van het incident. De politie hield op basis van het signalement een uitgebreide zoekactie naar de man, maar dit leverde niets op waarna de meldster aangifte deed. Omstreeks 18.00 uur werd er opnieuw naar de politie gebeld vanwege geluidsoverlast in een woning aan de Zilverschoon. Agenten spraken daar met een man die goed voldeed aan het signalement uit de eerdere melding. Op basis van een foto van de man en de herkenning van de bedreigde meldster, kon de man enige tijd later worden aangehouden. Hij had inmiddels zijn woning verlaten en bevond zich bij de skatebaan aan de Rembrandtlaan. De man heeft verklaard softdrugs te hebben gebruikt.