ALBLASSERDAM – In de komende maanden controleert de politie extra op vrachtwagens die met gevaarlijke stoffen geladen zijn en geparkeerd worden binnen de bebouwde kom. Steeds vaker wordt geconstateerd dat chauffeurs hun voertuigen niet onder toezicht parkeren op onbeveiligde plaatsen. Dit kan gevaarlijke situaties voor de omgeving opleveren. In de afgelopen maand heeft de politie vooral gewaarschuwd, maar vanaf heden worden de overtredingen beboet. Klik op Lees Meer om  verder te lezen.

 Waar en hoe mag worden geparkeerd?

–                     Voertuigen die zijn beladen met gevaarlijk stoffen moeten onder toezicht worden geparkeerd.

–                     Eventueel mogen zij zonder toezicht op een beveiligde plaats of op een beveiligd fabrieksterrein worden geparkeerd.

–                     Indien bovenstaande parkeermogelijkheden niet bestaan mag het voertuig, nadat passende veiligheidsmaatregelen zijn genomen, worden geparkeerd op een afgelegen plaats op een parkeerterrein. Het parkeerterrein moet onder toezicht staan van een daartoe aangesteld persoon die op de hoogte moet worden gesteld van de aard van de lading en van de plaats waar de bestuurder zich bevindt.

–                     Indien bovenstaande parkeermogelijkheden niet bestaan mag het voertuig, nadat passende veiligheidsmaatregelen zijn genomen, worden geparkeerd op een passende vrije ruimte gelegen op enige afstand van de grote openbare wegen en de bebouwde wijken. Deze ruimte mag gewoonlijk niet dienst doen als plaats van openbare doorgang of van openbare bijeenkomsten voor het publiek.