NIEUW-LEKKERLAND – Drinkwaterbedrijf Oasen besloot vorig jaar om de watertoren van Nieuw-Lekkerland uit bedrijf te nemen. Door modernisering van de infrastructuur is de watertoren overbodig geworden. Nu de toren geen functie meer vervult in de drinkwatervoorziening, heeft Oasen besloten deze te verkopen. Op woensdag 6 oktober start de verkoop van de toren in Nieuw-Lekkerland. Klik op Lees Meer om verder te lezen.
Verkoopprocedure
De toren wordt verkocht via een verkoop bij inschrijving. Dat betekent dat iedereen een bod kan uitbrengen. De watertorens worden verkocht met de huidige bestemming. Een nieuwe eigenaar zal daarom zelf bij de gemeente een bestemmingswijziging aan moeten vragen.
Watertoren Nieuw-lekkerland
De watertoren van Nieuw-Lekkerland werd gebouwd in 1915 door Visser & Smit. De vierendertig meter hoge toren heeft een waterreservoir met een inhoud van 400 kubieke meter. In 2010 wees de gemeente de toren aan als gemeentelijk monument.

Functie watertorens
De watertorens zorgden er vroeger voor dat er een constante druk op ons drinkwaterleidingnet stond. Het waterreservoir in de torens was namelijk direct aangesloten op het leidingnet. Door gebruik te maken van de zwaartekracht zorgde het gewicht van de reservoirs voor voldoende druk op het water in het leidingnet. Daarnaast werden de waterreservoirs gebruikt bij een (plotseling) grotere vraag naar water. Sinds de bouw van het pompstation in Hardinxveld-Giessendam gebeurt dit automatisch

Kijkdagen
Geïnteresseerde kopers kunnen tijdens de kijkdag van woensdag 6 oktober 2010 de toren bezichtigen. Dit kan van 13:30 uur tot 16:00 uur.