NIEUW-LEKKERLAND – Volgens bewoners van de Molenbuurt in Nieuw-Lekkerland is er een kinderlokker actief in het dorp. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag 30 september in het Drechtsteden katern van haar krant. De ouders die in de kinderrijke buurt wonen zijn daarom een handtekeningenactie begonnen tegen een man uit de buurt die volgens hen de veroorzaker is van de commotie. Zij willen deze aanbieden aan burgemeester Rinus Houtman. In de afgelopen tijd werden achter elkaar twee aanrandingen gepleegd en er was meerdere malen sprake van schennispleging in de buurt. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Het AD krant meldt op basis van gesprekken met omwonenden dat de man(rond de 25 jaar oud) zich ophoudt in de Molenbuurt maar ook bij scholen. Daar zou hij volgens de buurtbewoners regelmatig kinderen benaderen en vragen of zij met hem meegaan naar zijn huis.

De politie kan nog geen stappen ondernemen omdat er nog onvoldoende bewijs is. Wel wordt de buurt nauwlettender in de gaten gehouden. De politie roept mensen die wat verdachts zien op om dit altijd te melden.