ALBLASSERDAM – Medium en babyfluisteraar Derek Ogilvie heeft woensdagmiddag 29 september onverwachts een bezoek gebracht aan Alblasserdam. Tijdens zijn bezoek werden er filmopnames gemaakt door RTL4 voor een nieuw tv-programma dat 21 oktober begint. Ogilvie sprak met verschillende mensen over overledenen. “Dit was echt heel bizar,” vertelde Frans Bosveld, nadat hij door het medium was aangesproken. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Rond 11.00 uur deed de cameraploeg van RTL4 samen met de Schotse beroemdheid Alblasserdam aan. Nadat de camper op de parkeerplaats bij de Dam was gezet, sprak Ogilvie met diverse Alblasserdammers. Frans Bosveld was na het gesprek haast verbijsterd: “Hij sprak eerst mijn dochter aan en zei dat hij heel de tijd in zijn hoofd een ‘lily’ zag, maar deze nergens kon plaatsen. Later sprak hij mij aan en vertelde dat mijn moeder is overleden aan kanker maar dat zij bij me stond. Derek zei dat hij haar onder de luifel bij de cafetaria op de Dam zag staan en dat ze trots op me was. Verder vertelde hij dingen over mijn vader, mijn werk en nog veel meer. Alles klopte. Hij kon alleen die ‘lily’ niet plaatsen. Nadat hij de ‘lily’ had getekend, bleek het te gaan om een lelie en toen wist ik het: mijn moeder droeg altijd een speldje met een lelie op haar kleding. Hij heeft dingen verteld waar ik echt veel aan heb. Het is bizar, maar ik ben er wel blij mee,” aldus de Alblasserdammer.

Ook José Smit uit Alblasserdam was na een gesprek met het medium onder de indruk van de man. “Ik hoorde dat Ogilvie op de Dam was, dus ik ben direct op de fiets gestapt en hier heen geracet. Ik wilde namelijk graag weten hoe het met mijn dochter is, die op haar zestiende is overleden. Jammer genoeg kon hij niet vertellen waar ze nu was en hoe het met haar ging. Dat zei hij gewoon eerlijk. Dat waardeer ik erg. Verder gaf hij me veel waardevolle dingen mee, die ik liever privé hou,” vertelde José na afloop.

Waarom Ogilvie juist voor de Dam in Alblasserdam koos, is volgens de eindredactie van RTL4, toeval. Voor het programma gaan we overal de streken in. Dan doen we gewoon een rondje dorp en zien we wel wat we tegenkomen. Vanaf 21 oktober is het programma te zien op RTL4. Of Alblasserdam direct aan de beurt is, is nog niet bekend. “We moeten de volgorde nog bepalen, maar het komt in ieder geval in één van de acht uitzendingen,” aldus Natasja van de redactie.

Derek in gesprek met José Smit