ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – Hoewel dit bericht over een overval in Papendrecht gaat, zou het goed kunnen dat bijvoorbeeld de helm uit Alblasserdam komt. In het onderzoek naar diverse gewapende overvallen op tankstations en een woning in Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht, heeft de politie op dinsdagmorgen 28 september een 17-jarige verdachte aangehouden. Het betreft een inwoner uit Papendrecht. De politie verdenkt de man van betrokkenheid bij de overvallen en sluit meer aanhoudingen in de komende tijd niet uit. Klik op Lees Meer om verder te lezen.
Wie kent of herkent de helm?
Het onderzoek wordt voortgezet. De politie heeft speciale aandacht voor een helm die is teruggevonden na een poging overval op een tankstation aan de Veerweg in Papendrecht. De helm werd in een sloot in Papendrecht gevonden door een voorbijganger en ziet er als volgt uit:

Mensen die weten wie de eigenaar of gebruiker van de helm is geweest, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. De foto’s zijn vanaf vandaag eveneens zichtbaar in een aantal publicatieborden bij winkelcentra de Meent en Westpolder. (zie bijlage met foto’s) Het programma Opsporing Verzocht besteedde twee weken geleden aandacht aan de zaak.  Dit leverde ruim 25 tips op waaronder een aantal zeer waardevolle. Ook werden er namen genoemd.