ALBLASSERDAM – Na een zomerseizoen vol avontuur in de buitenlucht streek de Alblasserdamse Reddingsbrigade afgelopen zaterdag neer in het Aoreven Sportcentrum in Heythuysen. Daar stond de jaarlijkse ILSE wedstrijd op het programma, welke weer gezwommen werd in het warme(re) chloorwater. De meer aangename temperatuur deed echter niets af aan de zware inspanning die verricht diende te worden. Over zes onderdelen zwommen zes redders om de punten, en dat leidde vervolgens tot twee hoogtepunten op het erepodium. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Het verslag is afkomstig van de brigade.

Bij de categorie van 12 tot en met 14 jaar stond Corine Leenheer na vier onderdelen consistent rond een achtste plaats. Op het vijfde en zesde onderdeel bewees zij haar doorzettingsvermogen door op deze zwaarste onderdelen door te stijgen naar een zesde plek in het klassement. Dat was voornamelijk te danken aan een vierde plaats op de ‘mini-super lifesaver’, een combinatieonderdeel bestaande uit voorgaande disciplines. Bij de jongens eindigde Ruben van Erk op een solide eerste plaats, waarbij hij op drie onderdelen binnen een seconde van het Nederlands Record eindigde. Dat is voor hem een extra motivatie om deze prestatie komende november op het NK in Eindhoven zelfs te verbeteren. Manuel Termond Rivera eindigde tevens op een degelijke plaats, door zevende te worden.

De tweede gouden medaille kwam uit de categorie 15 tot en met 18 jaar, waar de 16-jarige Tanja van Essen in een nek-aan-nekrace enkele seconden voor haar Eindhovense concurrente bleef. Voor haar clubgenoot Chantal van Rikxoort was het haar eerste deelname in deze categorie. In deze categorie fungeert in vrijwel elk onderdeel een reddingspop als pseudodrenkeling, in plaats van een ring zoals in jongere categorieën. Zij volbracht elk onderdeel in respectabele tijden en werd veertiende uit een veld van twintig. Michael van der Plaat completeerde dit zestal door vijfde te worden uit een totaal van dertien.