ALBLASSERDAM – De leden van de Alblasserdamse schietvereniging Wilhelm Tell hebben zaterdag 25 september, ter ere van het 85-jarig bestaan van de club, een bezoek gebracht aan activiteitencentrum Dorhout Mees in het Flevolandse Biddinghuizen. Racend op quads, knallend op vliegende kleiduiven en geconcentreerd schietend op een doel vanaf honderd meter afstand werd hier het stoere schuttersimago ruimschoots bevestigd. Voor de soms wat huiverige echtgenotes van de leden, was er ook genoeg plezier te beleven. Alblasserdammer Roland du Burck wist de meeste punten in de wacht te slepen en was winnaar van de dag. ’s Avonds is de dag afgesloten met een uitgebreid barbecuediner. Klik op Lees Meer om meer foto’s te bekijken.

Op de 100-meter baan. De kogels die hier werden geschoten kunnen vijf kilometer ver komen.

Kleiduivenschieten werd gedaan met hagelpatronen.

En nee, schieten is niet alleen een mannensport...

De kleine regenbuitjes zorgden af en toe voor mooi luchten.

De volgende link is met name bedoeld voor verenigingsleden van de schietvereniging. Wanneer er op de link geklikt wordt, wordt er een bestand gedownload waar nog veel meer foto’s van de activiteitendag in staan. foto’s activiteitendag Wilhelm Tell Biddinghuizen

Geschiedenis

Schietsportvereniging Wilhelm Tell is op 1 oktober 1925 opgericht en telde toen zo’n twintig leden. Vijftien jaar later verleende Koningin Wilhelmina goedkeuring voor het bestaan van de club. Wilhelm Tell behoort hiermee tot een van de oudste nog actieve verenigingen in Alblasserdam. Voordat de schietvereniging de huidige locatie betrok, waren al diverse locaties de revue gepasseerd variërend van de Touwbaan, zolder van de timmerfabriek Van der Giessen-de Noord tot zaal Concordia. Wedstrijden werden gehouden in de nabij gelegen manege. In 1966 werd door de gemeente toestemming verleend om de schietsport te beoefenen op de zolder van de toenmalige Prinses Marijke school. 

In 1966 werd de huidige locatie aan de Lelsstraat 2 in gebruik genomen. Sinds die tijd zijn er diverse aanpassingen gedaan. Zo schreef de milieudienst na het verlopen van de hinderwetvergunning diverse aanpassingen voor waardoor bijna de hele schietbaan moest worden verbouwd. Twee Jaar geleden heeft de vereniging twee pistoolbanen op de zolder gebouwd, omdat daar grote vraag naar was. Voor die tijd kon er alleen met geweer en karabijn worden geschoten op één van de zes schietbanen.