KINDERDIJK – Na vele jaren van wachten is eindelijk de aanleg van het fietspad begonnen van Kinderdijk naar Nieuw-Lekkerland. Deze week zijn de werkzaamheden aan het dijklichaam gestart.  Vanwege het aankomende stormseizoen moeten deze werkzaamheden voor 15 oktober klaar zijn. In het voorjaar van 2011 hoopt men dan het tracé tot aan het Waardhuis afgerond te hebben.  Tijdens de komende dijkverzwaring in 2012 wordt de rest van het fietspad tot aan Nieuw-Lekkerland aangelegd. Op termijn komt er dus een fietspad langs de Noord en de Lek van Alblasserdam tot aan Nieuw-Lekkerland. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Vooral in Alblasserdam heeft het aan te leggen fietspad voor flinke discussies gezorgd, omdat ooit is beloofd aan een aantal bewoners langs de dijk, dat er nooit een voetpad dan wel fietspad aangelegd wordt achter hun huis. Klik hier om de laatste raadsinfomatiebrief van de Alblasserdamse wethouder Peter Verheij te lezen. In deze brief worden tevens veel vragen beantwoord die tijdens een eerder gehouden informatieavond zijn gesteld.

Vermaak
Voorlopig vermaken de Kinderdijkse kinderen zich prima. De werkzaamheden aan de dijk leveren een laag klei op waar volop mee gebouwd en geboetseerd  wordt. De tafeltennistafel in de speeltuin is omgetoverd tot een miniatuur Kinderdijk en gezamenlijke pottenbakkersplaats.

De foto’s en een gedeelte van de tekst zijn ingestuurd door Jacco Appeldoorn uit Kinderdijk.