ALBLASSERDAM – De wereldwijde staalproductie was in augustus van dit jaar vrijwel gelijk aan het niveau in augustus 2008. De staalsector, waaronder Nedstaal B.V. in Alblasserdam, heeft daarmee de crisis die in september 2008 losbarstte achter zich gelaten. Dat blijkt uit cijfers die de World Steel Association (WSA) dinsdag bekendmaakte. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De WSA maakte op basis van gegevens uit 66 landen bekend dat er vorige maand 112,8 miljoen ton staal is geproduceerd in vergelijking met 113 miljoen ton staal in augustus 2008. Vorig jaar augustus lag de productie op 108,3 miljoen ton. De brancheorganisatie wees er wel op dat er nog grote verschillen zijn tussen de diverse landen. Zo produceerden China, Turkije en Iran meer, terwijl de productie in de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Brazilië en Japan de crisis nog niet te boven is. De WSA telt 180 leden, waaronder negentien van de twintig grootste staalconcerns ter wereld.