ALBLASSERDAM – Drie mannen van 40, 44 uit Tilburg en een 27-jarige man uit ‘s – Hertogenbosch zijn op zondagavond 19 september aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Een alerte getuige belde de politie toen hij op de Staalindustrieweg in Alblasserdam inzittenden van een auto grote voorwerpen zag sjouwen. De man vertrouwde het niet, belde direct de politie en gaf het kenteken door. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en constateerden een gat in een hekwerk, troffen braaksporen aan en twee haspels met koperkabels achter de bosjes. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Andere agenten zochten de omgeving af en zagen het verdachte voertuig met het doorgegeven kenteken op de rijksweg A15 richting Breda rijden. Op de Tol bij Werkendam werd het voertuig aan de kant gezet en de inzittenden aangehouden. In de kofferbak werden haspels met elektriciteitskabels aangetroffen en in beslaggenomen. Ook het voertuig van de mannen werd voor onderzoek meegenomen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de verdachten en de in beslaggenomen spullen.