ALBLASSERDAM – Alle politieke partijen, behalve de D66, hebben donderdagavond 16 september tijdens de Alblasserdamse raadsvergadering ingestemd met het voorstel om voor ongeveer anderhalve ton de ‘achtertuin’ (patio) van het Makado op te knappen. D66 zag meer in een grotere opknapbeurt op langere termijn, waarbij de Alblasserdamse burgers via een prijsvraag zelf het ontwerp mogen bepalen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De opknapbeurt van de patio is nodig omdat de bestrating flink verzakt is, het groen een onderhoudsachterstand heeft en omdat er één en ander mis met de riolering. In het voorstel van het gemeentebestuur wordt gesproken van een ‘herinrichting’, maar volgens D66’er Michael van der Plaat kan er beter gesproken worden van een ‘opknapbeurt’. “Wat wordt er heringericht dan? Is dit het waar mensen jarenlang op hebben zitten wachten? Wij zien meer in het plan om de onderhoudsmaatregelen uit te voeren en de herinrichtingreserve te behouden voor het doel waar zij voor bestaat,” aldus Van der Plaat.

Visie
“Omdat dit zo’n aansprekend punt is voor de Alblasserdammer, is het volgens ons bij uitstek een gelegenheid om de inwoners hierbij te betrekken. Geef de burger de mogelijkheid om dit stukje van ons dorp mee te ontwerpen via bijvoorbeeld een prijsvraag,” vervolgde de D66’er zijn betoog, die vervolgens afvroeg of het wethouder Ad Cardon niet aan visie ontbrak.

Centen
Maar volgens Cardon is er vanwege de beperkte financiële middelen van de gemeente,  gekozen voor een sober plan, waarin de nadruk ligt op de entree van het winkelcentrum. “Het ontbreekt mij niet aan visie maar aan centen. Ik zou ook graag tonnen willen hebben om alles mooi te maken in het dorp, maar dat hebben ik niet. We hebben A gezegd en dat wordt nu ook B. Over vijf of tien jaar kunnen we het gebied misschien wat verder ontwikkelen,” aldus Cardon.

Omdat de overige partijen wel instemden met het voorstel,is hiermee dus akkoord gegaan en wordt de patio binnenkort opgeknapt.