ALBLASSERDAM – Voor de zesde keer in de geschiedenis wordt er in Alblasserdam een Skate Parade gehouden. Dit is een optocht met meer dan honderd skaters/skeeleraars uit het damdorp en de omgeving daarvan. De tocht wordt ieder jaar georganiseerd door de  Alblasserdamse  IJsclub. Dinsdag 14 september is het weer zover. De eerste groep start om 18.15 uur en rijdt zes kilometer. Hier wordt precies een uur over gedaan. De tweede groep start om 19.15 uur en rijdt ongeveer twaalf kilometer per uur. Ook deze deelnemers hopen binnen een uur de finish te halen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De optocht wordt weer vergezeld met een mooie, verlichte muziekwagen. De club wordt begeleid door verkeersregelaars en ehbo’ers. Start en finish is op het Raadhuisplein, hier kan voor de tocht ook worden ingeschreven. De organisatie van het Havenfestival en de Alblasserdamse IJscub wensen alle deelnemers alvast veel succes.