ALBLASSERDAM – Alblaspop, het grootste muziekfestijn van Alblasserdam, heeft afgelopen weekend bijna zesduizend mensen op de been gebracht. Het feest, waarbij grote namen als Di-rect, Kane en Ilse DeLange optraden, is volgens de organisatie weer bijzonder goed verlopen. Wel werden er, zonder direct aanwijsbare reden, zo’n vierhonderd kaarten minder verkocht dan vorig jaar, maar daar was het volgens de bezoekers niet minder gezellig om. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Achter het feest dat voor de vijftiende keer werd gehouden, ging weer een grote organisatie schuil met tientallen vrijwilligers, die dagenlang in touw waren om Alblasserdam een goed feest te bezorgen. ‘Maar het is weer gelukt. Het was fantastisch,’ glundert Jeroen Verkerk, terwijl hij bezig is de frikandellen van de vloer op te ruimen die de band Di-rect tijdens de afterparty heeft achtergelaten.

Beetpakken
Ook heftruckchauffeur Robert de Lange is erg tevreden met het resultaat. “Achter de schermen is weer enorm veel gewerkt. We hebben een harde kern van zo’n twintig vrijwilligers die van woensdag tot en met zondag continu in de weer was om afval op te ruimen, het podium in orde te maken, de tent op en af te breken en nog veel meer.” Speciale taken zijn er niet voor de medewerkers. “We pakken gewoon beet wat we zien,” aldus De Lange, die voor het vijftiende jaar meewerkte aan het feest.

Door de soepele samenwerking zijn de artiesten en het publiek goed te spreken over de tweedaagse party. Volgens medeorganisator Wieke Kanters krijgt Stichting Alblaspop van veel kanten complimenten: “Het feest staat zowel bij het publiek als bij de artiesten goed op de kaart.”

Niet uitverkocht
Hoe het komt dat dit jaar het concert van Ilse DeLange en Waylon niet is uitverkocht, is voor de organisatie een raadsel. “Vorig jaar was het concert voor aanvang al helemaal uitverkocht. Dit jaar hielden we een paar honderd kaarten over. Geen flauw idee wat de oorzaak is, maar het publiek vond het daarom niet minder gezellig!,” meent Kanters.

“Waanzinnig”
Op internet kwamen tientallen ‘twitteraars’ zowel vrijdag als zaterdag superlatieven tekort om de kwaliteit en gezelligheid van het feest uit te drukken. Vooral de woorden ‘geweldig’ en ‘waanzinnig’ waren vaak te lezen. Hoewel veel bezoekers voor de gezelligheid kwamen, liepen er ook echte fans vanuit het hele land rond. Zo had Lara van der Ven uit het Overijsselse Almelo bijna 3,5 uur gereisd om bij het optreden van Di-rect te zijn. Niet voor niets, zo bleek na afloop. “Drummer Jamie gooide na het optreden zijn drumstokken in het publiek en ik heb er één van opgevangen. Ik ben dolgelukkig. Ook de show zelf was helemaal geweldig! De hele band had het naar z’n zin, want ze gingen helemaal los. Het was super,” is de conclusie van Van der Ven.

De onderste zes foto’s zijn gemaakt door Jolanda den Hartog uit Alblasserdam.

De foto’s van vrijdagavond met de optredens van Di-rect en Kane zijn hier te vinden: https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2010/09/11/di-rect-en-kane-maken-er-een-groot-feest-van-op-alblaspop-2010-foto%e2%80%99s/