De vrijwilligers Erik den Boef en Petra de Jager poseren tijdens een zaterdagochtend uitzending voor de foto.

ALBLASSERDAM – Voor het eerst in de geschiedenis gaat de lokale radio-omroep Klokradio met haar hele studio live uitzenden tijdens het Havenfestival in Alblasserdam. Vanaf 09.00 tot 14.00 uur zijn bijna twintig vrijwilligers in touw om luisteraars uit onder meer Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Liesveld op de hoogte te houden van het grootste feest van het Damdorp. Na 14.00 uur kan het publiek een kijkje in de keuken van de radiowereld nemen. Hierbij mogen mensen zelf teksten inspreken en er kan gekeken worden hoe een uitzending wordt gemaakt. Dit duurt tot ongeveer 17.00 uur. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Hoofdredacteur Leo Huisman wil door nadrukkelijk aanwezig te zijn op het festival meer aandacht krijgen voor zijn zender. “Het is niet voor het eerst dat we aandacht schenken aan het Havenfestival tijdens de feestweek. Andere jaren waren we ook al volop aanwezig, alleen dit jaar komen we met alle spullen om uit te kunnen zenden. Hierdoor kunnen de mensen een goed beeld krijgen van wat wij doen en hoe we het doen,” vertelt Huisman die inmiddels al vijftien jaar hoofdredacteur is bij de omroep.

Sfeer proeven
In de ochtend wordt vooral de sfeer geproefd. “We lopen over het feestterrein en zullen diverse mensen vragen om hun mening. Ook de burgemeester van Alblasserdam willen we voor de microfoon krijgen.” ’s Middags is er op de zender de wekelijkse sportrubriek te beluisteren waar verslag wordt gedaan van onder meer de voetbalwedstrijden in de omgeving. Maar op het Havenfestival gaat de thema-uitzending door. “We willen vanaf 14.00 tot 17.00 uur mensen naar onze trailer bij het Raadhuisplein krijgen om daar zelf te ervaren hoe het is om radio te maken. Zo kunnen de bezoekers zelf hun teksten inspreken die vervolgens via de luidsprekers ten gehore wordt gebracht,” aldus Huisman.

De klok
Klokradio is een radiostation dat dit jaar precies twintig jaar bestaat. Huisman vertelt trots: “Twintig jaar geleden zijn we in het Kinderdijkse partycentrum De Klok begonnen. Vandaar ook de naam Klokradio. Drie jaar na de start zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland. Bij onze radio werken ongeveer honderd mensen die dat ook nog eens honderd procent vrijwillig doen. We leven dus van onze donateurs en bedrijven die bij ons adverteren.”

Frequentie
Klokradio is te ontvangen via de etherfrequentie 107.0 FM. In Alblasserdam en Kinderdijk is de omroep te vinden op kabelfrequentie 102.4 FM en in Nieuw-Lekkerland op 105.9 FM.