NIEUW-LEKKERLAND – De schoolstrijd tijdens de jaarlijkse brandweerdag in Nieuw-Lekkerland is zaterdag 4 september gewonnen door basisschool De Schakel. De Petrus van der Veldenschool werd tweede. De brandweerdag, die om kwart over acht ’s ochtends begon was net als voorgaande jaren weer erg drukbezocht. Klik op Lees Meer om een verslag te lezen en foto’s te bekijken die afkomstig zijn van de site http://www.112nieuw-lekkerland.nl/.

Door de redacteuren van 112nieuw-lekkerland.nl:

Er waren verschillende spelletjes te spelen waaronder spuiten zaklopen boerengolf korfbal en sjoelen met de brandspuit. Na de spelletjes was het tijd voor de demonstratie. Hier werd gedemonstreerd hoe gevaarlijk het is om een spuitbus in het vuur te gooien. Een grote steekvlam was het gevolg. Tijdens de demonstratie werd de schoolstrijd klaar gezet. Het scenario was als volgt: Tijdens het varen met een schouw was deze in de brand gevlogen. De twee passagiers waren overboord geslagen. De schoolteams van de vier Nieuw-Lekkerlandse scholen moesten eerst de drenkelingen met behulp van een reddingsboei redden waarna de brand op het schip geblust kon worden.

Bij de prijsuitreiking werd bekend dat de Schakel de schoolstrijd gewonnen had. Zij kregen een beker en een nieuwe wisselbeker. Tweede werd de Petrus van der Veldenschool. De Wegwijzer werd derde en de OBS werd vierde. Ook hadden er drie groepjes gewonnen met  de spelletjes. Zij kregen hiervoor een cadeaubon.

Na de schoolstrijd zegt een meisje die net de schoolstrijd heeft gespeeld: ”Ik ga er gewoon voor zorgen dat ik in groep 8 blijf zitten. Dan kan ik volgend jaar weer mee doen! ” De organisators van de brandweerdag organiseren dit dus niet voor niets. Iedereen heeft weer genoten van deze dag!