ALBLASSERDAM – Vanaf deze week heeft Alblasserdam nog “maar” twee huis-aan-huiskranten. De Stem Alblasserwaard is namelijk vanaf heden opgegaan in De Vonk en houdt dus feitelijk op te bestaan. Ruim een jaar geleden verschenen er nog vier huis-aan-huiskranten in Alblasserdam, want toen was Het Kontakt nog niet samengegaan met De Klaroen. De afgelopen tijd zijn er vanwege de huidige economische situatie en de concurrentie op internet al de nodige bezuinigingen geweest in de krantenwereld en fusies vormen dus de volgende stap. De Vonk wordt overigens in een nieuw jasje gestoken qua vormgeving, daarnaast wordt er meer gebruik gemaakt van internet. “Zodat lezers zeven dagen per week op de hoogte kunnen blijven van het nieuws en de advertenties uit de buurt,” aldus de krant. De nieuwe krant valt woensdag 8 september voor het eerst op de mat.