ALBLASSERDAM – Het gemeentebestuur van Alblasserdam wil met 147.500 euro de ‘achtertuin’ van het Makado op gaan knappen. Volgens de burgemeester en wethouders is de patio op dit moment beslist geen visitekaartje. “De bestrating is flink verzakt, het groen heeft een onderhoudsachterstand, er is overlast van hangjongeren onder de luifel van de Hema en ondergronds is er één en ander mis met de riolering,” zo is te lezen in het raadsvoorstel. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Vanwege de beperkte financiële middelen van de gemeente, is er gekozen voor een sober plan, waarin de nadruk ligt op de entree van het winkelcentrum. Bij het herbestraten zullen de oude stenen gebruikt worden. “Na de voltooiing krijgt dit deel van het centrum een acceptabel niveau waarmee de winkeliers en het winkelpubliek tevreden zullen zijn,” aldus de bestuurders.

Straatmeubilair
Halverwege het voetpad vanaf het Cortgene naar de entree van het Makado staan hekken om te voorkomen dat fietsers te hard naar beneden rijden. Het bestuur wil graag dat deze hekken blijven staan. “Het aantal klachten is gering, minder validen kunnen het hek (met enige moeite) passeren en mensen die naar beneden fietsen moeten in elk geval één keer afstappen.” Officieel is het naar beneden fietsen verboden en dus strafbaar. Fietsers  riskeren een boete van 35 euro.

De totale duur van de werkzaamheden is ongeveer zeven weken. Zestien september beslist de gemeente tijdens een vergadering of het krediet vrijgegeven wordt voor de werkzaamheden.