ALBLASSERDAM – Vanaf maandag zes tot en met woensdag acht september worden er in Alblasserdam huis-aan-huis bolchrysanten verkocht. De opbrengst is bestemd voor hulp aan arme mensen in Roemenië. Aan de verkoop wordt door ongeveer zeventig mensen meegewerkt. Het is inmiddels de achtste keer dat Stichting Basis Life Support (B.L.S.) de verkoop organiseert. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Stichting Basis Life Support is de nieuwe naam voor de voormalige S.D.O.K.-werkgroep Alblasserdam. Sinds vorig jaar is een eigen stichting met de nieuwe naam gestart. Behalve de verzelfstandiging en de nieuwe naam zijn de doelstelling en activiteiten het zelfde gebleven. De opbrengst van de verkoop is geheel bestemd voor hulp aan armen en kansarmen in Roemenië. De hulp wordt gegeven via verschillende projecten van twee Roemeense hulporganisaties, in Cluj-Napoca en Dej, waar de stichting B.L.S. al een groot aantal jaren mee samenwerkt.

De projecten bestaan uit hulp en begeleiding van gezinnen, de opvang van (straat)kinderen, kleinschalige landbouwprojecten, en werk onder kinderen in een (wees)kindertehuis. Naast deze kernactiviteiten wordt ook noodhulp gegeven, zoals recent bij overstromingen in het noorden van Roemenië.

Aan de huis-aan-huis verkoop wordt door ca. 70 mensen meegewerkt. Daarnaast verlenen diverse bedrijven hun medewerking in de vorm van transport en beschikbaar stellen van opslagruimte.

Voor informatie kunt u bellen met Aad Goedegebuur (tel. 06-51120224) of Wim Goedhart (tel. 078-6918645), of zie ook www.sbls.nl.