ALBLASSERDAM – De restauratie van Huis Rijkee aan het Cortgene in Alblasserdam is na jarenlange tegenslag eindelijk bijna klaar. Het grote dijkhuis dat in 1841 werd gebouwd staat vanaf nu te huur als woning en/of kantoor. Donderdagmiddag 26 augustus was het resultaat te bewonderen door het Alblasserdamse gemeentebestuur en alle mensen die iets hebben betekend bij de restauratie van het ambachtsherenhuis uit de negentiende eeuw. Allen die het huis vóór de restauratie hadden gezien, konden hun ogen bijna niet geloven. “Wat is dit ontzettend mooi geworden. Nostalgische bedsteden, mooie kamers en alles zoals het vroeger was. Prachtig!,” aldus een van de genodigden. Het resultaat is zaterdag elf september voor iedereen te bezichtigen. Klik op Lees Meer om meer foto’s te bekijken. Een uitgebreider verslag volgt later deze week.Meer:

De meidenkamer van vroeger....

Zo was het een aantal jaar geleden...