ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon heeft zaterdagmiddag 21 augustus vanaf een nieuwe, maar inmiddels kapotte glijbaan de gerenoveerde speelplaats geopend tussen de Patrijsstraat en Kievitstraat. Nadat de PvdA-wethouder een aantal ballonnen had lek geprikt en er een doos snoep via de glijbaan naar beneden kwam, was de speeltuin officieel geopend. De renovatie is in overleg met de kinderen, raad opbouwwerk (ROWA)  en de gemeente Alblasserdam tot stand gekomen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Hoewel de buurt blij is dat er een goede speelvoorziening is voor de kinderen, is er toch een aantal mensen dat niet helemaal tevreden is over het resultaat. “Om de glijbaan op te gaan, moeten de kinderen eerst op een grote hoop grond klimmen. Eigenlijk moest daar gras in staan, maar dat wil niet groeien. Hierdoor komt er veel aarde op het voetpad langs de huizen. Met regen is dat zeker geen pretje. Eigenlijk moet er een trapje komen,” vertelde een buurtbewoonster tegen de wethouder.

Ook de hoge berg grond bevalt de vrouw niet: “Doordat de berg zo hoog is, kijken de mensen vanaf de glijbaan zo in je tuin of huis. Als het alleen kleine kinderen zijn heb ik daar geen problemen mee, maar het is de wat oudere jeugd die er dan ’s avonds opklimt en naar binnen staat te gluren. Dat vind ik niet fijn,” aldus dezelfde bewoonster.

Cardon beloofde de buurt dat hij de gemeente op de hoogte stelt van de problemen en dat de glijbaan die door onbekende oorzaak gescheurd is, wordt gerepareerd. Ondanks de puntjes die op de ‘i’ gezet moeten worden, zijn de kinderen uit de buurt ontzettend blij met hun nieuwe speelplaats  en werd er zaterdag al volop gebruik gemaakt van de voorziening.

Na de openingshandeling werden er verschillende activiteiten gehouden voor de kinderen uit de buurt, zoals het springen op een springkussen, het laten schminken en een voorstelling van een clown. Het feest is ’s avonds afgesloten met een barbecue.