Archieffoto van de brand in 2007 bij Nedstaal.

ALBLASSERDAM – Staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam heeft afgelopen maandag 16 augustus een nieuw hoogspanningsstation in gebruik genomen. Het apparaat levert vijftig kilovolt. De energiebehoefte van Nedstaal komt overeen met die van 50.000 gezinnen. Het oude station werd in oktober 2007 door een grote brand verwoest en is deze week dus vervangen door een nieuw station van Stedin. Het nieuwe hoogspanningstation is voorzien van geavanceerde apparatuur voor de bediening, signalering en meting en voorziet in de hele energiebehoefte van Nedstaal. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Brand
1 oktober 2007 brak er brand uit in de ruimte waar de elektrische installatie stond die Nedstaal van stroom voorziet. Hierdoor kon het bedrijf niet meer functioneren. Door middel van een aantal noodvoorzieningen was de energielevering binnen korte tijd hersteld, waarop de productie weer kon worden hervat.

Herstel en opbouw
Na een uitvoerig storingsonderzoek door veiligheidsexpertiseconcern KEMA, is gestart met het afbreken van de oude installatie en het herstel van het station. Tijdens de vakantiestop van de fabriek is de nieuwe installatie in gebruik genomen. Mede door de intensieve samenwerking tussen Stedin en Nedstaal is deze ingebruikname succesvol verlopen.