ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse echtpaar Ot en Gerrie Kok is vandaag vereerd met het bezoek van burgemeester Bert Blase, omdat het stel vijftig jaar getrouwd is. De burgemeester overhandigde namens Alblasserdam een groot boeket bloemen ter ere van het gouden huwelijk. Ot die eigenlijk Adri heet, heeft meer dan dertig jaar bij de Alblasserdamse plantsoenendienst gewerkt, daarvoor was hij in dienst als hovenier bij Huib van der Hoven. Ot’s vrouw Gerrie heeft zich vooral bezig gehouden met het huishouden en het opvoeden van hun enige zoon. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Foto: Peter Stam.

De 79-jarige Ot werd in Oud-Alblas geboren en is daar ook opgegroeid. Gerrie werd geboren in Bergambacht. Het tweetal leerde elkaar kennen in een Lekkerkerks café. “Ik had net gevoetbald en we gingen nog even wat drinken in een café. Daar kwam ik Gerrie tegen die die avond ging dansen,” vertelt Kok. Daarna ging het eigenlijk vanzelf en na drie jaar besloten de twee elkaar het jawoord te geven en naar Alblasserdam te verhuizen.

In het dagelijks leven houdt Kok, die jarenlang lid was van de vrijwillige brandweer in Alblasserdam, zich bezig met zijn volkstuin langs het Boerenpad. Op de vraag van burgemeester Blase hoeveel hij van de tuin haalt antwoordt Kok al wijzend naar de buren aan de Van Eesterensingel: “Van de tuin haal ik zoveel groente dat ik de hele galerij hier kan voorzien.”

Mevrouw Kok doet vooral het huishouden en eten koken. Het echtpaar, dat nog gezond is, heeft woensdagavond het feest met zo’n vijftig man gevierd in Hotel Kinderdijk.