ALBLASSERDAM – Scouting Nederland bestaat 100 jaar en dat wordt ook door de Alblasserdamse Scouting gevierd. In Roermond is op 26 juli een Jubileum Jamboree, de JubJam100, gestart. Dit unieke evenement is voor alle jeugdleden van 6 tot 17 jaar van zowel land, lucht als watergroepen. Naast heel veel Nederlandse groepen, waaronder de Alblasserdammers, zijn er ook diverse buitenlandse groepen. Bij elkaar goed voor zo’n 13.000 mensen. Het hele evenement wordt georganiseerd door 1.500 vrijwilligers. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

De welpen, kabouters en meisjesscouts, van Scouting Alblasserdam zijn ook aanwezig. De welpen en kabouters zijn zaterdag 31 juli aangekomen en hebben al een rondje over het terrein gelopen, dat 2,3 km lang is. Hierbij kwamen ze langs de scouts die er al vijf dagen staan. De meiden hebben het prima naar hun zin en hebben al veel vrienden gemaakt met andere groepen. Ze ontvangen dan ook regelmatig post in de giraffe-brievenbus die ze hebben gemaakt.

Op 27 juli was in Roermond zelf, verdeeld over drie pleinen de officiële opening. De Alblasserdamse scout Ilse vond dit super stoer, vooral het optreden van BadBoyz. De rest van de week hebben ze diverse activiteiten gedaan. Sharon en Janine vonden de nachthike het leukst vanwege de spanning. Ondanks haar hoogtevrees vond Francien ‘outdoor’ erg stoer…

Op het subkamp Savanne waar de scouts staan zijn ook schildjes te verdienen. Inmiddels zijn er al drie schildjes verdiend door de scouts. Het laatste schildje werd verdiend met een tweede plek bij de ‘Scout Factor’, waar de scouts een spectaculair optreden gaven. Hiermee kwamen ze zelfs op ScoutLive, de eigen tv zender van het kamp.

De sluiting van de JubJam100 is op 4 augustus, de dag erna vertrekt iedereen weer naar huis. Lise, Giovanna en Heleen verwachten dat de komende dagen ook leuk gaan worden. “Dat kan niet anders want er staan nog veel leuke activiteiten op het programma,” aldus de avonturiers.