ALBLASSERDAM – Nog een paar dagen en dan wordt het startschot gegeven voor Jeugdland 2010. Het is de 44e keer dat het feest voor de Alblasserdamse kinderen plaatsvindt. Burgemeester Bert Blase opent de week op maandag 9 augustus om negen uur in cultureel centrum Landvast. De week, waarbij het thema veiligheid centraal staat wordt vrijdag 13 augustus afgesloten in sportcentrum Blokweer. Klik op Lees Meer om het hele programma te bekijken.

De eerste vier dagen worden de activiteiten in en rondom Landvast gehouden, waarbij iedere ochtend om 09.00 uur wordt gestart. Om 11.30 wordt er afgesloten om ’s middags om 13.30 uur weer te beginnen. Rond 15.30 is het kinderfeest afgelopen. Vrijdag wordt er om 10.00 uur gestart in Blokweer en is er een lunch verkrijgbaar. De dag wordt rond 15.00 uur afgesloten.

Voor mensen die zeker weten dat ze alle dagen langskomen is er een speciale kaart te koop die zes euro kost. Een losse kaart per dag kost twee euro. Deze 4-dagentickets zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Landvast. Het vrijdagkaartje is in de middaguren bij de Jeugdlandkassa te koop voor drie euro.

De activiteiten voor maandag bestaan onder andere uit knutselen met scoobydoodraad, een kralen-hond met hokvoetballers maken, poppetjes schminken, bloemschikken, knuffels en kussen naaien of een muziekles van verenigin Soli Deo Gloria volgen.

Dinsdag 10 augustus worden er weer volop geknutseld door aan de slag te gaan met Engels drop. Verder wordt er een pennenbak in de vorm van poppetjes gemaakt. 

Woensdag 11 augustus worden er binnen servetringen gemaakt, daarnaast worden er reflectors gemaakt voor op de fiets. Buiten controleert de politie samen met Veilig Verkeer Nederland de fietsen van de kinderen. Hierbij krijgen de kinderen een kaartje  met punten wat aan de fiets verbeterd kan worden  kunnen worden. Verder is er ’s middags een rodeostier.

Donderdag 12 augustus, de laatste dag in Landvast worden er weer knutsels gemaakt en er wordt een ontruimingsoefening gehouden. De brandweer van Alblasserdam draagt hier ook een steentje aan bij.

Bij goedweer wordt ’s middags een waterglijbaan neergezet en bij regen wordt er wat anders bedacht.

Vrijdag is in sporthal blokweer van 10:00 tot 15:00 uur zwemmen en sporten inclusief een lunch en na afloop een ijsje.

Dit is in grote lijnen wat er te doen is. Als er iets verandert, is dit te lezen op www.jeugdlandalblasserdam.nl.