ALBLASSERDAM – De 21-jarige Rotterdammer die op 26 april van dit jaar zeven auto’s ramde op de rijksweg A15 en vervolgens drie agenten bedreigde met de dood is afgelopen dinsdag even voor de rechtbank van Dordrecht geweest. Stevig geboeid en begeleid door vier agenten werd de man binnengebracht, maar na tien minuten werd de man weer afgevoerd. De officier van justitie meldde dat de psychologische rapportage over de verdachte nog niet klaar was. Volgens haar zijn de rapporten van essentieel belang om de zaak goed te kunnen behandelen. De rechtszaak is daarmee verschoven naar 7 oktober van dit jaar. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In de zaak zijn veel slachtoffers die materiële schade overhielden aan het gedrag van de brokkenpiloot. Wonder boven wonder raakte niemand gewond door de dollemansrit die zich op de vroege ochtend van 26 april voordeed. Op weg van Rotterdam naar Gorinchem wurmde de man zich met hoge snelheid door het verkeer. Hij raakte hierbij zeven auto’s. De eerste auto werd aangereden ter hoogte van Papendrecht, de tweede volgde bij Sliedrecht. De man reed daarna met volle snelheid door en ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam raakte hij de andere voertuigen. Toen hij uiteindelijk tot stilstand kwam, verschanste hij zich in zijn auto en gedroeg hij zich bovendien agressief.

Uiteindelijk heeft de politie een ruit ingetikt en de man ingerekend. Ook dat ging niet helemaal zonder slag of stond. Volgens de officier van justitie die dinsdag het voorval kort toelichtte spuugde de verdachte de agenten in het gezicht en bedreigde hij die politiemensen met de dood. “Hij riep onder meer dat hij de agenten wist te vinden en dat ze voor het einde van de dag dood zouden zijn,” aldus de openbaar aanklager.

Na deze zin van de officier zag de verdachte die, ondanks dat de zaak inhoudelijk niet werd behandeld, kans om een opmerking hierover te maken: “Ik was niet de enige die agressief deed. De politie deed ook erg agressief tegen mij.” Maar voordat hij hier nog wat over kon zeggen, kapte de rechter zijn verhaal af. Over iets minder dan tweeënhalve maand mag de jongeman, die wordt verdacht van poging tot doodslag, bedreiging, het verlaten van de plaats van een ongeval en gevaarlijk rijgedrag, tekst en uitleg geven.