ALBLASSERDAM – Het centrale belastingkantoor van Zuid-Holland controleert vanaf maandag 16 augustus of Alblasserdammers hun honden wel hebben aangegeven bij de gemeente. Per hond moet namelijk hondenbelasting betaald worden. De controleurs bellen bij de inwoners huis-aan-huis aan om het hondenbezit te inventariseren. Zij zullen zich ongevraagd legitimeren. Als de controleur een hond aantreft, waarvoor geen hondenbelasting wordt betaald, vult hij een aangiftebiljet in. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De gemeente Alblasserdam heft al jaren hondenbelasting. In het kader van het gelijkheidsbeginsel vinden de gemeenten het belangrijk dat iedere hondenbezitter ook daadwerkelijk hondenbelasting betaalt. Vandaar deze controle. Hondenbezitters zijn verplicht om aangifte te doen van het hondenbezit. Door het zelf doen van aangifte voorkomen zij onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte.

Wanneer een hond nog nooit is aangegeven bij het belastingkantoor SVHW, dan kan dit alsnog. Er zijn drie manieren om aangifte te doen. De eerste is via de internetsite www.svhw.nl.  De tweede manier is via het gratis telefoonnummer 0800-0200873. Tot slot kan het ook schriftelijk door een brief te sturen aan SVHW, Postbus 7059, 3286 ZH te Klaaswaal.

Als in de loop van de jaren het aantal honden per bezitter dan wordt de belasting voor de rest van het jaar verrekend of in mindering gebracht. Ook deze informatie moet doorgegeven worden aan SVHW.

Het belastingtarief bedraagt in 2010 in Alblasserdam € 77,45 per hond.

Deze foto hoort bij de onderstaande reactie van Jan. Volgens hem is het door het hoge onkruid onmogelijk om de hondenontlasting terug te vinden, laat staan op te ruimen.

Nogmaals het hoge onkruid...