KINDERDIJK – Twee mannen, een vrouw en een kind zijn zondagavond 4 juli in de rivier de Lek terecht gekomen, nadat hun zeilbootje was omgeslagen. Het ongeval gebeurde rond 21.00 uur ter hoogte van de Overwaard in Kinderdijk. De drenkelingen konden kort na het kapseizen worden gered door opvarenden van een langsvarende speedboot. Niemand van hen raakte gewond. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Annet Advokaat.

De gealarmeerde Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en een brandweerboot assisteerde bij het afvoeren van het zeilbootje. Behalve de waterhulpdiensten, werden ook tientallen hulpverleners via het land op de melding afgestuurd. Maar zij konden weinig voor de vier pechvogels betekenen, omdat het ongeval te ver vanaf de kant was gebeurd. Tientallen mensen kwamen op het incident af. Hierdoor was een deel van de Lekdijk bij Nieuw-Lekkerland minder goed bereikbaar.