ALBLASSERDAM – Willem en Adriana Wessels uit Alblasserdam hebben woensdag 30 juni hun vijftigjarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Bert Blase heeft het gouden echtpaar met een bezoek vereerd om de twee, ook namens de gemeente, van harte te feliciteren. Willem (72) heeft jarenlang reparaties verricht aan scheepsmotoren. Daarna is hij tot enkele weken terug taxichauffeur geweest. “Ik vond het welletjes, maar m’n baas zei dat ik wel weer terug zou komen. Ik heb namelijk geen hobby’s,” aldus Wessels. Klik op Lees meer om verder te lezen.

Jaren geleden leerden Willem en Adriana(71) elkaar kennen tijdens een dansavond in Rotterdam. “Mijn vader wilde eigenlijk niet dat ik met jongens zou omgaan, omdat ik toen nog maar zestien was”, begint Adriana. De eerste contacten waren vrij onschuldig. Willem: “Ik ontmoette haar daar en begreep dat ze de volgende dag naar de Ronde van Kralingen wilde gaan kijken. Omdat ze de weg niet goed wist, bood ik aan haar te begeleiden. Die begeleiding is daarna nooit meer opgehouden, haha!” Adriana: “Hij was m’n eerste jongen en hij is dat altijd gebleven. Ik heb het in onze verkeringstijd diverse keren uitgemaakt, maar het is telkens weer goed gekomen!”

Met Adriana’s gezondheid is het ook weer helemaal goed. Enkele jaren geleden leek het er op dat de Alblasserdamse geveld zou worden door een dwarslaesie vanwege een gezwel in haar rug. Maar dankzij tijdig ingrijpen van artsen kon ze dansend het ziekenhuis verlaten. Echtpaar Wessels heeft een dochter en twee kleinkinderen (een jongen en een meisje).