NIEUW-LEKKERLAND – Bij een middelgrote brand tussen een aantal garageboxen aan de Barkstraat in Nieuw-Lekkerland is dinsdagavond rond 21.20 uur een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. De brand ontstond in restafval tussen twee schuren in. Doordat de brandweer van Nieuw-Lekkerland voor een oefening in Streefkerk was, werd het korps van Alblasserdam als eerste opgepiept. Hierdoor duurde het meer dan tien minuten voordat de brand bestreden kon worden. Het vuur was door de lange aanrijdtijd deels overgeslagen naar een nabijgelegen garage waarin onder andere gasflessen lagen opgeslagen. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Een aantal hiervan is ontploft. Na driekwartier was de brand onder controle. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend. Uit voorzorg werd de omgeving ruimschoots afgezet door de politie. De doodlopende Barkstraat blijft voorlopig afgesloten. De asbest die vrijkwam, was afkomstig van de platen aan de zijkant van de garages. Foto’s en de tekst zijn afkomstig van Peter Stam.