ALBLASSERDAM – Meer dan twintig leden van kinder –en meisjeskoor ‘Blijde Klanken’ hebben zaterdagavond 26 juni een onderscheiding gekregen, omdat ze vijf, tien of 12,5 jaar lid zijn van het koor. De onderscheiding vond plaats na een optreden eerder die avond in de Alblasserdamse Havenkerk. Ook dirigent Ria Kalkman –van den Noort kreeg een oorkonde uitgereikt. Zij leidt sinds 2005 het meer dan 140 leden tellende koor. Klik op Lees Meer om foto’s van de huldigingen te bekijken.

Pieter-Jan Ruitenbeek uit Kinderdijk kreeg zijn oorkonde omdat hij vijf jaar lang lid is bij het koor.

De namen van de onderscheiden leden komen zo snel mogelijk op deze site, maar zijn op het moment van schrijven (maandagmiddag 14.00 uur) nog niet bekend.

Het Christelijke Kinderkoor “Blijde Klanken” werd op 29 januari 1981 opgericht en stond onder leiding van Gijs Zonnenberg. Na tien actieve jaren van Gijs werd het koor in 1991 overgenomen door Henriëtte de Bat – van Maelsaeke. Onder haar leiding groeide het Kinderkoor uit tot ongeveer tachtig leden in de leeftijd van zes tot twaalf jaar en ontstond het Meisjeskoor. Helaas moest Henriëtte de Bat – van Maelsaeke wegens haar huwelijk in 2003 het dirigentschap beëindigen. Het Kinder- en Meisjeskoor werd toen overgenomen door Arjen Uitbeijerse, maar na twee jaar moest ook hij stoppen.

Dirigent Ria Kalkman –van den Noort krijgt een onderscheiding, omdat zij inmiddels vijf jaar lang het koor begeleidt.

Het koor klonk erg professioneel tijdens het optreden in de Havenkerk.

Vanaf 2005 staat het koor onder leiding van Ria Kalkman – van den Noort. Het Kinderkoor is toen uitgegroeid tot een koor van ruim negentig leden. Het Meisjeskoor is uitgegroeid tot een koor van vijfenvijftig leden. Zij zingen vaak gezamenlijk op diverse zangavonden en in onder andere verzorgingshuizen. Het koor repeteert iedere donderdagavond in ’t Scheepke aan de Rijnstraat in Alblasserdam.

 

Deze dame is al 12,5 jaar lid van het koor.

Nog meer foto’s zien? Klik dan hierrrr om het totale pakket met alle foto’s te downloaden.