ALBLASSERDAM – Dominee Henk van Hemmen van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt heeft zondag 27 juni afscheid genomen van zijn gemeentes in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. Van Hemmen was sinds 2005 voorganger in ‘De Levensbron’ aan de Prinses Julianahof in Alblasserdam en in “De Hoeksteen” aan de Vonckstraat in Nieuw-Lekkerland.  De predikant kwam, nadat hij negen jaar als zendeling had gediend in het oerwoud van Irian Jaya (vroeger heette dit Papoea Nieuw Guinea) met zijn vrouw en vier kinderen naar de beide gemeentes. Hemmen preekte om beurten in de twee kerken. Klik op Lees Meer om verder te lezen.  

Van Hemmen werd tijdens zijn HTS-studie geroepen om dominee te worden. Hij vertelt op de site van de kerk: “Die roep kwam vrij praktisch, via de vraag om predikanten binnen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, vanwege het grote tekort aan voorgangers. Maar daarbij speelde wel mijn grote belangstelling voor het Woord van God mee. Ik was veel met de Bijbel, en zo met mijn geloof, bezig. Ik heb als het ware van mijn “hobby” mijn beroep mogen maken.”

De predikant nam afscheid omdat hij een beroep naar Ede-Noord heeft aangenomen.