ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam gaat bekijken of er geld te verdienen valt met de kampeerplaatsen bij Landvast. Dat heeft wethouder Peter Verheij deze week bekend gemaakt. De VVD vroeg zich in de commissievergadering over grondgebied af wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen. “Het staat er heel vol en het is allemaal gratis. Daar moeten we toch wat mee doen?,” vroeg VVD’er Freek de Gier zich af. Ook het zomaar wegsturen van kampeerders die er te lang staan leek hem geen goed idee. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De Gier reageerde op de raadsinformatiebrief waarin werd meegedeeld dat de politie handhavend gaat optreden tegen kampeerders die bijvoorbeeld te lang op de parkeerplaats bij Cultureel Centrum Landvast staan. Ook als er teveel campers staan worden er mensen weggestuurd. Zo stond in de brief te lezen. De Gier noemt dit ‘een beetje raar’. “Kunnen we niet naar een alternatieve oplossing zoeken, in plaats van met de botte bijl te gaan hakken? Zomaar wegsturen en bekeuren is niet hoe ik zou willen omgaan met onze gasten, die van ver hierheen zijn gekomen. Als de parkeerplaats vol is, kan je de gasten toch niet zomaar wegsturen? Ik vind dat we een alternatief moeten bieden,” stelde de VVD’er.

Verheij beloofde dat er in ieder geval goed gekeken gaat worden naar eventueel betaald parkeren. “Dit kost alleen veel administratiekosten en aanschafkosten van middelen. Het moet natuurlijk wel rendabel blijven,” aldus Verheij. Hij wil bekijken of het plaatsen van paaltjes op de parkeervakken een oplossing is. “De nieuwe camperaars kunnen dan binnen tegen een vergoeding een sleutel krijgen.”

Verder is het volgens Verheij absoluut niet de bedoeling om de ‘botte bijl’ te hanteren. “We willen goed met onze gasten omgaan, maar we moeten wel grenzen stellen. Anders wordt het een chaos en staat straks het terrein vol met campers en is er geen plaats meer voor de bezoeker van Landvast. Tot slot moet je mensen wel kunnen verwijzen naar een andere plek, daar gaan we ook naar kijken. We gaan in ieder geval onze gasten niet wegjagen.”

Een eerder verschenen artikel over deze kampeerplaatsen bij Landvast is hierrrr te lezen.