ALBLASSERDAM – Niet alleen de middelbare scholen hebben examentijd. Jaarlijks geldt dat in deze tijd ook voor de muziek. Afgelopen zaterdag vonden er wederom muziekexamens plaats, als vanouds in Schoonhoven. En natuurlijk waren daar ook leden van de Alblasserdamse Harmonie ‘Excelsior’ aanwezig met een tiental kandidaten voor het A en het C diploma. De examens vonden plaats in de nu al enkele jaren gebruikte nieuwe stijl. Hierbij wordt in mei een theoretisch examen afgelegd, gevolgd door een praktisch examen in juni. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Dit bericht is opgesteld door Piet Breeuwer  van Excelsior.

Daarbij is vooral aandacht voor improvisatie en uit het hoofd spelen. Deze pittige examens worden georganiseerd onder auspiciën van de  Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (K.N.F.M.). Ook de docenten van de ‘eigen’ opleiding van ‘Excelsior’ zijn bij die examens aanwezig en worden betrokken in de resultaten. De behaalde resultaten zijn voor hen en voor de leerlingen een groot compliment. De examinatoren waren dan ook zeer  tevreden.

Muziekvereniging “Excelsior” kan weer 6 nieuwe leerlingen met het diploma A verwelkomen. Dat zijn Rianne Heikoop en Henriët Verweij, beiden op dwarsfluit, Ron Kraaiveld op slagwerk, Annelies Caers en Elisa van Oudheusden op alt sax en Annika Verweij op klarinet. En dat allemaal met goede tot hele goede cijfers!  Maar er was nog meer heuglijk nieuws; er waren ook geslaagden voor het C diploma! Rosanna van Andel slaagde op dwarsfluit en datzelfde deed Coby de Vreugd op klarinet. Zo’n C diploma staat hoog aangeschreven en als dan Sjaak Hoefnagel met lof geslaagd is voor zijn C op slagwerk dan kun je je voorstellen dat de docenten en de muziekvereniging ”Excelsior” zeer trots zijn!

Bij de muziekvereniging is er trouwens altijd plaats voor nieuwe leerlingen van alle leeftijden. De muziekinstrumenten en de lesmaterialen worden gratis in bruikleen gegeven en de opleiding geschiedt door ervaren docenten met conservatoriumopleiding. De eerste vijf (proef)lessen zijn slechts € 15.00. Het gaat hierbij uiteraard om (blaas)instrumenten die door de Harmonie gebruikt worden, zoals klarinet, hobo, maar ook hoorn, trombone, saxofoon, bariton en nog veel meer. De actieve muziekvereniging met veel jongeren, oefent op maandagavond in het repetitielokaal van de Elthetokerk aan de Blokweerweg. Geïnteresseerden kunnen aldaar informatie inwinnen bij het bestuur en op de website www.excelsioralblasserdam.nl