ALBLASSERDAM – De nationale recherche heeft op verzoek van justitie in Italië drie mannen en een vrouw in Nederland aangehouden. De vier zijn vermoedelijk betrokken bij internationale handel in harddrugs, laat het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) weten. De verdachten werden opgepakt in Amsterdam, Amstelveen, Alblasserdam en Nieuwegein. Twee van de mannen en de vrouw zijn Nederlands. De andere man is een Italiaan. De onderzoeksrechter in het Italiaanse Calabrië had vorige week Europese aanhoudingsbevelen voor de vier uitgevaardigd. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Ze worden concreet verdacht van deelname aan een omvangrijke drugsorganisatie, die grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika in Italië en Nederland op de markt brengt.

Het voorval heeft niets te maken met het voorval van donderdag onderaan de Alblasserdamse brug, aldus de douane.