NIEUW-LEKKERLAND – Doordat bewoners van een woning aan de Gebroeders Potstraat in Nieuw-Lekkerland waren vergeten een pan met melk van het fornuis te halen, ontstond er vrijdagavond 18 juni korte tijd paniek in de straat. Buurtbewoners zagen rond 19.30 uur rook uit de brievenbus komen en in het portiekje bij het huis hing een sterke rooklucht. Direct werd het alarmnummer gebeld, waarna de brandweer binnen enkele minuten ter plaatse kwam. Om binnen te komen moesten de brandweerlieden een raam verwijderen. Binnengekomen bleek dat de bewoners niet thuis waren, maar dat er nog wel een pan stond te koken op het gas. Door de oververhitte pan stond de hele woning vol met rook. Klik op Lees Meer om verder te lezen. De brandweer heeft de pan van het vuur gehaald en daarna het huis geventileerd. Voor de bewoners is een kaartje met tekst en uitleg in de brievenbus achtergelaten. De foto’s zijn gemaakt door Willem de Wolf, Ezra Rehorst en Reinier Breedveld van de website www.112nieuw-lekkerland.nl.